196 m²

3 slaapkamer(s)

1 badkamer(s)

Parkeerplaats

Over deze woning

Altijd al in een architectenwoning willen leven? Dat snappen we. Je bent immers zeker van een maximaal doordachte lichtinval, gunstige oriëntatie en ruimtelijke beleving.


Visie architect

In dit pand te Hamme ontvouwen zich achter de typologische woningvorm creatieve ingrepen, clever maatwerk en kwaliteitsmaterialen. Elk hoekje van dit architectenpand is gericht op een optimale indoor-outdoor connectie. ‘s Avonds verwordt de tuin door de verlichting tot een wezenlijk en intiem onderdeel van het interieur.


Beneden

De circulatie van de tuin loopt volledig rond de woning. Op verschillende plekken kun je aftakken: naar de living, eetkamer en gang. En naar de bijgebouwde bureauruimte met airco én een eigen inkom. Ideaal voor vrije beroepers of voor wie een werkplek wenst waar ie naar een verzorgde tuin kan turen.

In de keuken begroet de ochtendzon je terwijl je er een croissantje weghapt. Vanuit de keuken heb je toegang tot een grote bergruimte. Dineren doe je in de open eetkamer ernaast. En de sunken lounge brengt je vanzelf tot rust.


Boven

In de recent gerenoveerde badkamer met maatwerkmeubel en keramische vloertegels sta je met plezier langer onder de douche. In totaal heb je drie slaapkamers, waarvan de masterbedroom je verwent met massief parket, een airco en ingemaakte wandkasten.

Op zolder stockeer je zoals gewoonlijk alles wat je maar één keer om de vijf hoogdagen nodig hebt.


Energetische woning

Dankzij de uitgekiende oriëntatie en het extra dikke binnenspouwblad is dit van nature een koele woning. Het dak kreeg enkele jaren geleden een make-over om nog energiezuiniger te zijn.

De volumetrie van de geïsoleerde padouk-tuinbergingen verleent haar dynamiek overigens aan het dakvlak van het hoofdgebouw. Zo krijg je één coherente vormtaal.

In de garage verwarmt een recente condensatieketel van Vaillant, met aparte boiler, het huis. De terugdraaiende teller en de maar liefst 18 zonnepanelen die op de oost-westas liggen, zorgen voor een negatief verbruik. Daarmee doet deze woning beter dan sommige passiefhuizen.


Omgeving

Een kalme verkaveling waar alles peis en vree is. Waar een gejaagd leven tot stilstand komt. Door de tuindeur achteraan kom je uit op een oude spoorwegbedding die getransformeerd is tot een wandel- en fietswalhalla. Weides wachten er om verkend te worden.


Lievelingsplek

Onze favoriete spot? Zonder twijfel die verzonken woonkamer. Je mijmert er geborgen weg in een lederen Rolf Benz, met zicht op de knappe kerselaar.

Wil je er zelf ook dagdromen?


Boek je bezoek via info@bellestate.be of via 0474 31 93 74.

 • Financieel

  Onder BTW stelsel
  nee
  Opbrengsteigendom
  nee
 • Comfort

  Gemeubeld
  nee
  Aansluiting riolering
  ja
  Aansluiting gas
  ja
  Aansluiting water
  ja
  Kabeltelevisie
  ja
 • Gebouw

  Bewoonbare opp.
  196 m²
  Constructie
  Open
  Bouwjaar
  1983
  Bestemming gebouw
  Prive - eengezins en kantoor
  Staat
  Goede staat
 • Terrein

  Grondoppervlakte
  658 m²
  Tuin
  ja
 • Stedenbouwkundige informatie

  Bestemming
  Woongebied
  Bouwvergunning
  ja
  Verkavelingsvergunning
  ja
  Voorkooprecht
  nee
  Dagvaarding
  Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
  Vonnissen
  nee
  Overstromingsgevoeliggebied
  Niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
  G-score
  A
  P-score
  A
 • Energie

  EPC
  275 kWh/m²
  EPC unieke code
  20231015-003013976-RES-1
  EPC klasse
  C
  Verwarming
  Gas
  Zonnepanelen
  ja
  Regenwaterput
  ja
 • Technieken

  Elektriciteit
  ja
 • Garages

  Garages
  1
  Buitenparking
  ja
 • Indeling

  Terras
  ja
  Keuken
  ja
Manou Luca

Manou Luca

Vastgoedmakelaar

Vraag naar informatie
Huis te koop in Hamme