6 essentiële zaken voor je interieur

Het inrichten van een woning kan een stevige taak lijken. Zeker in deze tijden, met ontelbare soorten producten die om onze aandacht schreeuwen, van dure keukengadgets tot eindeloze badkameraccessoires. Het is lastig om te bepalen wat nu noodzakelijk is en wat niet. Hieronder geven wij alvast een opsomming van zes voorwerpen die een enorme verrijking zijn. Omdat ze praktisch zijn, maar ook comfort, stijl en een persoonlijke touch aan je woning bieden.

1. Een comfortabele matras

Ongeveer een derde van ons leven spenderen we al slapende. Een goede, comfortabele matras is dus van essentieel belang. Gelukkig is het vandaag de dag gemakkelijker dan ooit om de ideale matras te vinden. Online kan je veel research en opzoekingen doen over welke matras het best geschikt is voor jouw noden. Aarzel daarna zeker niet om enkele modellen uit te proberen in de showrooms van meubel- en beddenzaken. Niets is belangrijker voor een gezond en gelukkig leven dan een goede slaap. Neem dus gerust de tijd om de ideale matras te vinden.

2. Een kunstwerk aan je muur

Volgens interieurarchitecten zou elke woning over een beetje kunst moeten beschikken. Nochtans is dat in de praktijk iets wat pas onderaan op de prioriteitenlijst komt. Mensen vergissen zich vaak door te denken dat kunst in huis enkel voor ‘kunstkenners’ is weggelegd. Niets is minder waar, kunst is niet optioneel. Gelukkig is er een groot aanbod keuzemogelijkheden. Ga voor een kunstwerk dat je aanspreekt, een herinnering van een mooie plaats of een van je hobby’s weerspiegelt. Of misschien maakt een kunstwerk met strakke lijnen en kleuren jou wel gelukkig. Kunst hoeft niet duur te zijn, het moet gewoon iets zijn dat in lijn ligt met jouw stijl. Kortom is het een aanvulling op je woonst alsook op je persoonlijkheid.

In laatste magazine gaan we  wat dieper in op kunst in huis; je leest het hier: https://www.bellestate.be/admin/paginas/paginas/landingspagina/16

3. Groen groener groenst

Wees niet ongerust als je geen groene vingers hebt, zelfs voor jou kan een plant in je woonst positieve effecten hebben! Het is niet alleen esthetisch mooi, maar het heeft een aanzienlijke positieve impact op de luchtkwaliteit. Er zijn verschillende soorten kamerplanten die weinig zorg en onderhoud nodig hebben en toch een leuke touch aan jouw woonst geven. Vanuit designoogpunt ga je misschien best voor een iets grotere plant zodat die het centraal punt wordt in je kamer.

4. Wees gek op je bestek

Iets dat je elke dag gebruikt kan toch alleen maar belangrijk en essentieel zijn? In het verleden hadden mensen verschillende sets bestek voor elke gelegenheid. Voor formele gelegenheden werden de ‘sjiekere’ sets uit de kast gehaald. Misschien heb je dat nu zelfs nog. Laat de sets die je dagdagelijks gebruikt dus zeker niet te saai zijn. Ga op zoek naar een set die je helpt om uit te kijken naar het koken en eten. Selecteer ook bestek dat past bij je bordenset en stijl van de woning. 

5. Gordijnen en co

Bij de zoektocht naar een woning is natuurlijke lichtinval een grote troef. Echter zijn er ook momenten dat je de gordijnen wilt sluiten. Voor verduistering, privacy of om nog wat extra te isoleren. Elk raam beschikt tegenwoordig over gordijnen, rolgordijnen of een ander type verduistering. De selectie van het type gordijn heeft een grote invloed op het interieur in je woning. Hang je overal hetzelfde gordijn of een verschillend gordijn afgestemd op de stijl van de kamer?

6. Een plaats om tot rust te komen.

Het leven is leuk maar ook soms enorm druk, je hebt hierdoor nood aan een eigen plekje om je af en toe terug te trekken. Een comfortabele plek om wat te bekomen is zeker geen overbodige luxe. Lees je graag? Dan kan dit voor jou een gezellige leeshoek zijn met een gemakkelijke fauteuil en een sterke leeslamp. Kan je genieten van een heerlijk bad? Dan is een fijn ingerichte badkamer met leuke geurkaarsen en gedimde lichten de ideale plaats om tot rust te komen op het einde van de dag. 


Olivier Temmerman

stagiair vastgoedmakelaar

Niet gevonden wat u zocht?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van panden die aan uw wensen voldoen.