De interieurtrends van 2020

De interieurtrends van 2020

Het klassieke interieur komt terug. Maar dan wel in een behoorlijk andere stijl. 'Klassiek' doet je waarschijnlijk direct denken aan het het interieur van je oma, maar zoals vroeger hoeft het echt niet meer te zijn. Klassiek in 2020 gaat meer over het toepassen van bepaalde vormen, het toepassen van ornamenten, de balans in je interieur brengen tussen modern en authentiek, en hierdoor kalmte en rust terug te brengen in een rusteloze wereld zoals die van vandaag.

Maar welke kleuren gebruik je dan, in zo'n klassiek 2020-interieur? 

Denk niet gelijk aan wit en bruin, maar ga eerder voor aardse tinten zoals terracotta, diepgroen en kies ook eens voor bijvoorbeeld een blauwe tint om er variatie in te brengen. Blauwe kleuren brengen ons dichter bij de natuurlijke elementen van de zee en de lucht. Je kunt de kleur combineren met accessoires in warm saffraan en geelwortel. De tint past ook goed bij leeraccenten en poederige zandtinten voor een opvallende look.”

Of kies voor lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. “Het doet denken aan de kleuren van de horizon en brengt ons hierdoor weer dichter bij de natuur.

Als laatste kleurentip: Vermijd de grijze soep!
Waar er voorheen vaak één kleur werd gekozen als basis voor het interieur, mag het anno 2020 wel wat spannender. Verf niet alle muren in dezelfde kleur maar ga voor een behang vol patronen, en durf een eye-catcher aan te schaffen zoals een kleurrijke lamp.

Denk ook eens aan excentrieke en reflecterende interieurkleuren waar de energie van afspat. Ga voluit voor een levendig interieur dat de creativiteit stimuleert. Of gebruik de kleuren met mate voor een subtieler effect. Elke tint schept een andere sfeer. 

Welke materialen gebruiken we?

Veel natuurlijke materialen kennen we al zoals hout en marmer. In het komende seizoen zullen rijke textuuruitingen nóg meer het thema zijn. Denk aan fluwelen bekleding, hennepgordijnen, kurkwanden en multiplex, rieten en jute voor onze meubels en afwerkingen, noem maar op. Mensen voegen deze natuurlijke elementen toe in hun interieur om op die manier meer bewust te zijn met de natuur. Hierdoor krijgen we bovendien ook een duurzaam en milieubewust interieur. Dus ga vooral naar die vintage- of kringloopwinkel om de hoek. In een klassiek interieur wil je juist gebruik maken van vintage items, dus koop vooral niet te veel nieuws. Zoek naar een goede balans, het is immers nog steeds 2020. Zoek bijvoorbeeld naar een goede vintage salontafel in de klassieke stijl, en combineer deze met een moderne bank.Bronnen: hln.be, bosspaints.be, colora.be, flair.be

Niet gevonden wat u zocht?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van panden die aan uw wensen voldoen.

Blijf op de hoogte