Mythe of feit? Uw huis opknappen voor verkoop brengt op.

De rommel in uw living ziet u misschien zelf niet, maar een kandidaat-koper zal het vast opmerken tijdens een bezoek aan uw woning. Opsmukken en verfraaien rendeert als u uw woning vlot en tegen een goede prijs wilt verkopen.

Mythe of feit? Uw huis opknappen voor verkoop brengt op.

‘You never get a second chance to make a first impression’, niets blijkt minder waar voor uw woning, een kandidaat-koper zou naar verluid binnen 30 seconden beslissen of een woning hem aanstaat of niet. Als verkoper rendeert het als u de eerste indruk via verschillende manieren een positief duwtje in de rug geeft.
Zorg ervoor dat uw woning eruit ziet zoals in de woontijdschriften. Dit geeft niet alleen een goede eerste indruk voor kandidaat-kopers maar zorgt ook voor mooie foto’s voor de advertentie en dat is ook belangrijk voor een vlotte verkoop van uw woning.
Echt complex of prijzig hoeft het voorbereiden van uw woning niet te zijn. Als u de te verkopen woning nog zelf bewoont, is het vooral belangrijk om de woning eens grondig te kuisen en de rommel op te ruimen. U bent waarschijnlijk gewoon geworden aan uw eigen huiselijke rommel, maar hij stoort wel potentiële kopers. Een kandidaat-koper probeert zich een beeld te schetsen hoe de woning eruit ziet als hij/zij ze zelf bewoont, huiselijke rommel hindert hierin. Enkele tips: Geen rondzwervende kledingstukken of borden met voedselrestjes. Neem zeker de badkamer en toiletten onder handen, schrob alle kalkaanslag weg en verwijder de wc-borstel, verkleurde voetmatten en versleten tandenborstels. Berg het rondslingerende speelgoed van kinderen of huisdieren op. Je kan het vergelijken met de verkoop van een auto, de verkoper poetst de wagen mooi op en garandeert de koper dat er geen mankementen zijn. Waarom zou u dat dan niet bij uw woning doen?
Homestaging
Hoort u het woord opruimen niet graag? Dan hebben we er een term voor binnen de vastgoedsector: ‘Homestaging’. Dit trendy woordje omvat niet alleen het opruimen en kuisen van uw woning, het gaat vaak nog een stapje verder. Het omvat alle ingrepen die kunnen gedaan worden om uw woning aantrekkelijker te maken voor een kandidaat-koper. Less is more. Een woning staat vaak te vol zonder dat u het beseft, met het gevolg dat de ruimtes kleiner aanvoelen dan dat ze werkelijk zijn. In essentie komt het erop neer om rust en ruimte te accentueren. Wanneer u uw woning verkoopt, verkoop u in feite uw sfeer en beleving. U kan een kleine, beperkte investering doen zoals een likje verf in een neutrale en lichte kleur.
Opvulling van de leegte
Bij de verkoop van een leegstaande woning is het belangrijk om de ruimtes tijdelijk in te vullen, want een leegstaande woning is niet aantrekkelijk en verkoopt moeilijker. De kandidaat-koper mist tijdens zijn bezoek warmte en gezelligheid. Kartonnen meubilair kan geplaatst worden, dat is een goedkope manier om de ruimtes invulling te geven. Voor woningen in het luxesegment gebruikt u beter echte meubels. Onderzoek toont aan dat een gemeubelde woning vier tot zes keer sneller verkocht worden en dat de verkoopprijs 4 tot 8 procent hoger ligt. Het is een kleine investering maar u zult er uiteindelijk toch voordeel mee doen.
Renovaties
Misschien weet u nu al dat u slechts tien à vijftien jaar in uw huis wilt wonen omdat u later in de stad of juist op het platteland wenst te gaan wonen. In dat geval is het mogelijks interessant om een ingrijpende renovatie uit te voeren. U geniet daar zelf van zolang u het huis bewoont en het maakt de woning aantrekkelijker bij een verkoop. Een renovatie heeft naast esthetische vaak ook energetische voordelen. Hou er met het oog op de verkoop wel rekening mee dat de potentiele koper mogelijks een andere smaak heeft. Opteer dus voor een tijdloze en neutrale stijl.

Bron: De Tijd Zaterdag 10 augustus 2019

Olivier Temmerman

Werkstudent

Niet gevonden wat u zocht?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van panden die aan uw wensen voldoen.

Blijf op de hoogte