Senioren willen weg uit hun huis maar doen het niet

Een op de drie senioren die in een verouderd en slecht geïsoleerd huis wonen, wil verhuizen maar durft dat niet. Ze zijn te gehecht aan hun woning of hebben gewoon niet genoeg geld. De Vlaming is gemiddeld pas 78 jaar als hij naar een assistentiewoning verhuist.

Een op de drie senioren die in een verouderd en slecht geïsoleerd huis wonen, wil verhuizen maar durft dat niet. Ze zijn te gehecht aan hun woning of hebben niet voldoende financiële draagkracht. De Vlaming is gemiddeld pas 78 jaar als hij naar een assistentiewoning verhuist.

Eerder was uit cijfers van het steunpunt Wonen gebleken dat 38% van de Vlaamse 65-plussers in een huis woont dat niet aangepast is aan de moderne vereisten: het is slecht geïsoleerd, beschikt over verouderd sanitair of kampt met vochtproblemen. Het gaat om zowat 300.000 huizen. Uit een marktanalyse van projectontwikkelaar Brody blijkt dat 37% van de huiseigenaren van 73 en ouder wel wil verhuizen maar de stap niet durft te zetten. Het blijkt dat slechts 32% in een huis zonder trappen of drempels woont.

Bron: De Morgen

Isabelle De Ro

Zaakvoerder

Niet gevonden wat u zocht?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van panden die aan uw wensen voldoen.

Blijf op de hoogte