Tips om je interieur in te richten met de trendkleur van 2019

Tips om je interieur in te richten met de trendkleur van 2019

Elk jaar bepalen de bekende verffabrikanten en decoratiestylisten welke kleuren er volledig in zullen zijn het komende jaar. Dit jaar werd de koraalroze kleur gekozen als dé kleur van 2019!

Elk jaar bepalen de bekende verffabrikanten en decoratiestylisten welke kleuren er volledig in zullen zijn het komende jaar. Dit jaar werd de koraalroze kleur gekozen als dé kleur van 2019!

Maak je interieurlook af met accenten

Bijna elke kleur is wel in een interieur toe te passen. Zorg voor een rustige basis waar je niet te snel op uitgekeken bent. ‘Living Coral’ mag dan wel dé trendkleur van 2019 zijn: je hoeft natuurlijk niet heel je interieur te gaan omtoveren met deze kleur, het is een vrij intense kleur en ook hier geldt: less is more.

Ga eens aan de slag met leuke woonaccessoires. En dit is gemakkelijker dan je denkt aangezien de meeste woon- en decoratiewinkels inspelen op deze kleurtrend. Denk aan lampen, kussen, vazen, stoelen, plaids of een sofa in koraalroze, het kan allemaal! Of waarom ga je niet zelf aan de slag? Koop een oud kastje en geef het een likje koraalroze verf heb je meteen een toffe eyecatcher!
Mooi combineerbaar met andere tinten
‘Living Coral’ is een diepe kleur met een koele ondertoon. De kleur combineert mooi met andere kleuren met een koele ondertoon zoals diepgroen (zowel licht- als donkergroen), grijsblauw en krijtachtige grijstinten of gebroken wit. Het is ook prachtig te combineren met heel veel andere zachte roze en natuurlijke tinten. Het kan mooi bij een houten vloer dus ook Ideaal voor wie een interieur heeft met veel hout of andere natuurlijke elementen. Het zorgt voor een vriendelijke, warme, natuurlijke basis. Kortom een kleur die in echt alles toegepast kan worden. Van grote oppervlaktes tot meubelstoffen, vazen, plaids, kasten en zelfs tapijten. Kies voor een kleur die zacht en stoer tegelijk is.
Van het grootste tot het kleinste kamertje in huis
Je kan het ook eens anders aanpakken, je hoeft de kleur niet enkel in de slaapkamer of de woonkamer te gebruiken. Hoe leuk is het om binnen te komen in een fleurige hal die je meteen een warm gevoel geeft. Of je kan een klein donker kamertje ook eens wat extra pit geven en een ruimtelijker gevoel geven, denk hierbij aan het kleinste kamertje in huis.

Foto’s: www.nsmbl.nl, www.showHome.nl, www.actiefwonen.be

Hélène de Kezel

Niet gevonden wat u zocht?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van panden die aan uw wensen voldoen.

Blijf op de hoogte