Tips voor het verkopen van je woning in de zomer

Tips voor het verkopen van je woning in de zomer

Denk je eraan om je huis te verkopen, maar twijfel je of de zomer de juiste periode is? Bij Bell Estate begrijpen we dat het kiezen van het beste moment om je huis te koop aan te bieden een belangrijke beslissing is. Hoewel de zomer traditioneel gezien als een rustigere periode wordt beschouwd, zijn er verschillende factoren om te overwegen voordat je je beslissing neemt.

Waarom je woning in de zomer (niet) verkopen?

Er wordt over het algemeen aangenomen dat een huis verkopen in de zomer geen goed idee is. De gedachte hierachter is dat mensen niet denken aan verhuizen maar aan vakantie. Toch is er net in die periode heel wat potentieel om je woning toch aan te bieden. Zo ziet de woning er een stuk mooier uit in zonlicht dan tijdens een donkere, natte dag in de herfst.
De bloemen bloeien, de mensen voelen zich beter als de zon schijnt. Mensen hebben in de zomervakantie vaak meer tijd, een dagtochtje huizenjacht is dan ideaal! Ook de kwaliteit van de foto’s van je woning is dan een stuk beter. Geen kale takken voor je raam, lege tuinen of alles bedekt onder de sneeuw. Hier zijn enkele tips om je woning helemaal summerproof & ready to sell te maken.
1. Creëer een aantrekkelijke buitenruimte
Een (voor)tuin met uitgedroogd gras en verwelkte bloemen? Niet echt aantrekkelijk. De buitenkant van je huis is namelijk het eerste dat kopers zien. Veel potentieële kandidaten zullen juist op een onaangekondigd tijdstip even langsrijden, fietsen of wandelen om een eerste indruk te krijgen. Zorg er dus voor dat je tuin er netjes en verzorgd uitziet. Maai het gras, verwijder onkruid, plant kleurrijke bloemen en geef ze voldoende water.
2. Zorg voor een frisse en schone binnenkant
Tijdens hete zomerdagen vertoef je liever niet te lang in een warm en muf huis. Een schone woning maakt een betere indruk. Maak grondig schoon en zorg voor een frisse geur in huis door goed te ventileren en eventueel een boeketje bloemen te plaatsen.
3. Optimaliseer de verlichting
Zomers daglicht kan je woning écht laten stralen. Zorg ervoor dat alle ramen schoon zijn om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Open gordijnen en rolluiken wanneer geïnteresseerden langskomen om een lichte omgeving te creëren.
4. Zet de sterke punten van je woning in de schijnwerpers
Als je woning beschikt over een zwembad, terras of andere zomerse voorzieningen, zorg er dan voor dat deze goed onderhouden en in het oog springend zijn. Verwijder groenaanslag en maak de tuinmeubels mooi. Toon hoe geweldig het is om in jouw woning te wonen tijdens de warme maanden door bijvoorbeeld het terras sfeervol in te richten.
5. Werk samen met Bell Estate, een professioneel vastgoedkantoor
Een goede vastgoedmakelaar kent de lokale markt en weet hoe je je woning het beste kunt presenteren en promoten in de zomer, maar ook in andere seizoenen. Wij kunnen je adviseren over de juiste prijsstrategie en je helpen bij het onderhandelen met potentiële kopers.
Ben jij van plan om jouw huis deze zomer te verkopen? Bij Bell Estate helpen we je graag met professionole ondersteuning bij een succesvolle verkoop van je woning. Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende waardebepaling aan van jouw woning. Aarzel niet langer en zet de eerste stap naar een geslaagde verkoop van jouw huis deze zomer!

Bron: Zimmo

Lana Van Luyck

stagiair

Niet gevonden wat u zocht?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van panden die aan uw wensen voldoen.