Welke 5 fouten moet je vermijden bij het indelen van je woning?

Welke 5 fouten moet je vermijden bij het indelen van je woning?

Ga je binnenkort je woning verbouwen? Dan is het nuttig om even na te denken over de indeling van je woning. Onbedachtzame verbouwingen eindigen vaak met kleine en slecht ingedeelde ruimtes. Hier volgen de 5 meest gemaakte fouten bij het indelen van je woning. Als je deze kan vermijden zal je achteraf optimaal genieten van het resultaat van de verbouwing.

Fout 1. Je wensen zijn niet duidelijk omschreven.

Als er geen helder beeld is van wat je wil is een geslaagde verbouwing moeilijk. Zorg dat je je huis al volledig hebt ingedeeld en teken dit uit op papier voordat je aan de slag gaat. Hierdoor kan je dure vergissingen voorkomen en zal het resultaat je zeker bevallen.
Fout 2. De afmetingen zijn niet gekend.
Verbouwen is lastig als je niet over de juiste afmetingen van de ruimtes beschikt. Om het optimale uit de ruimtes te halen zal je exact moeten weten hoe groot ze zijn. Indien je samenwerkt met vaklui zullen ze beslist naar deze afmetingen vragen.
Fout 3. De woonruimtes zijn niet in verhouding tot elkaar.
Er dient een balans te zijn in de oppervlaktes van de verschillende ruimtes om er het beste gevoel aan over te houden. Een enorme woonkamer voelt vaak niet zo goed aan in combinatie met een krappe keuken. Creëer een evenwicht bij de nieuwe inrichting en zorg dat de ruimtes goed op elkaar afgestemd zijn qua afmetingen en plafondhoogtes. Je ruimtes zullen een pak aangenamer voelen als je hiermee rekening houdt.
Fout 4. Geen rode draad in de plattegrond.
Een slecht uitgewerkt, rommelig plan zorgt gegarandeerd voor een slechte verbouwing. Doormiddel van rechte wanden en duidelijke lijnen creëer je rust in de woning. Een overzichtelijke, propere plattegrond is tijdloos en daar geniet je des te meer van na de verbouwing.
Fout 5. Open ruimtes in je woning.

Een groot aantal huizen beschikken over nutteloze ‘lege’ ruimtes. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat alles op elkaar gepropt staat, maar aan écht lege ruimtes heb je niets. Vaak gaat het om hoekjes en kantjes. Door ze een nuttige invulling te geven haal je meer uit de ruimte waarover je beschikt.

Bron: Zimmo

Olivier Temmerman

stagiair HoGent

Niet gevonden wat u zocht?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van panden die aan uw wensen voldoen.