Wonen in het pittoreske dorpje Moerzeke

Moerzeke en Kastel, een oase van groen en water

Een oase van groen en water, zo kunnen we Moerzeke waarschijnlijk het best omschrijven. De rivieren hebben het landschap getekend: een uniek natuurgebied en merkwaardige fauna en flora maken van Moerzeke een groene, rustige gemeente waar het heerlijk vertoeven is.

Een oase van groen en water, zo kunnen we Moerzeke waarschijnlijk het best omschrijven. Op het grondgebied van Moerzeke ligt in een Scheldebocht nog het dorp Kastel. Het enige dorp in Vlaanderen zonder doorgaand verkeer.

De rivieren hebben het landschap getekend: een uniek natuurgebied en merkwaardige fauna en flora maken van Moerzeke en Kastel een groene, rustige gemeente waar het heerlijk vertoeven is.

Er valt ook heel wat te beleven in Moerzeke

Zowel vanuit Moerzeke als vanuit Kastel kan je rechtstreeks de dijk opgaan. Er zijn kilometerslange dijken aangelegd langs de rivieren, die aangename fiets- en wandelroutes vormen. Zuivere lucht en ongerepte natuur kenmerken de streek. Indien je daarna graag een terrasje doet, kan je steeds terecht in het gekende eetcafé ’t Genieterke gelegen op het dorpsplein te Moerzeke of een lekker hapje eten in eetcafé De Kille aan de dijk.

Elk jaar viert men er carnaval op de 3 dagen voor Aswoensdag. De stoet gaat beurtelings door in Moerzeke of Kastel. Dit is steeds een grote feestelijkheid!

De gemeente Hamme waarin Moerzeke gelegen is, is een gemeente van kunst, cultuur, sport en folklore. Jaarlijks vinden er de Wuitensfeesten en de Wuitensmarsen plaats alsook de veldcross waar de grote namen present tekenen. Hamme bevat tal van historische gebouwen, een archeologisch museum en de ‘wulpse’ Mirabrug. 

                                                          

Kortom Moerzeke en Kastel zijn prachtige dorpen om in te wonen voor wie van rust en gezelligheid houdt!

Neem snel een kijkje op onze website “www.bellestate.be” en ontdek de prachtige panden die Bell Estate verkoopt te Moerzeke!

                                               Schitterende appartementen langs de Schelde.

                                      Unieke woning met verwarmd zwembad in de Geeststraat.

                                Mooie afgewerkte woning met zicht op de velden in Bootdijkstraat.

Wonen in het pittoreske dorpje Moerzeke

Hélène De Kezel

Niet gevonden wat u zocht?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van panden die aan uw wensen voldoen.